La versión de su navegador no está debidamente actualizada. Le recomendamos actualizarla a la versión más reciente.

Entrenament visual

L'entrenament visual són un conjunt d'exercicis visuals optomètrics per entrenar i millorar les habilitats visuals tan importants perquè el sistema visual pugui rendir al cent per cent. Entrenarem les següents habilitats:

 

Teràpia VisualTeràpia Visual

  • La mobilitat ocular. Un nen que no sàpiga moure els ulls amb suavitat i precisió no podrà llegir correctament. Són nens que se salten línies, paraules, s'ajuden del dit, llegeixen lentament, no entenen el que llegeixen...normalment no els agrada.

 

  • La percepció visual. Un nen que no tingui una bona percepció de l'espai no podrà aprendre dreta ni esquerra, ni dalt o baix, confondrà lletres com la "b" i la "d" o paraules com "els" i "les", entre altres. Els nens amb manca de memòria visual els costarà retenir el que veuen o llegeixen.

     

  • La convergència i l'enfocament. Un nen que no convergeixi o enfoqui bé al mirar de prop, veurà les lletres dobles o borroses. Són nens que es cansen quan treballen de prop fent que no es puguin concentrar  molta estona ni treure tot el seu potencial disminuint el seu rendiment. Eviten sempre les activitats en visió propera.

 

  • Ull amblíop i estrabisme. Un ull amblíop (popularment conegut com ull gandul) no aconsegueix veure-hi bé ni amb l'ajut d'ulleres i en alguns casos el sistema visual anul·la aquest ull per a no veure doble ja que no el pot coordinar amb l'altre ull. En l'estrabisme cada ull va pel seu cantó, tampoc miren amb els dos ulls alhora. En aquests casos s'ha de valorar, prèvia visita a l'oftalmòleg, si hi ha alguna patologia que ens justifiqui la disminució d'agudesa visual  de l'ull amblíop o és millor operar l'estrabisme abans de fer un entrenament visual per recuperar l'agudesa visual i la coordinació dels 2 ulls.

 

  • Coordinació ull-mà. A vegades, les funcions visuals són correctes, i el que falla és la coordinació visuo-motora. La coordinació ull-mà és molt important per a poder desenvolupar una bona pinça escrivana, traç, caligrafia i habilitat als esports de pilota.

 

El programa d'Entrenament Visual s'elabora individualment segons les necessitats de cada persona. Les habilitats visuals bàsiques estan incloses en tots els nostres programes. Altres activitats es dissenyen per afrontar les necessitats individuals.


L'èxit del programa dependrà principalment de la persona que realitza l'entrenament visual, i dels seus pares en cas d'un nen.

El temps recomanat s'ha de complir i s'ha de fer un esforç conscient per realitzar les activitats indicades, de la manera com s'han explicat a la consulta.

 

Parketry, un exercici que fem a teràpia visualParketry, un exercici que fem a teràpia visual

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?