La versión de su navegador no está debidamente actualizada. Le recomendamos actualizarla a la versión más reciente.

Com podem saber si el nostre fill té problemes visuals?

Problemes en la lecturaProblemes en la lecturaEls nens, per la seva innocència i la seva falta de coneixement, no seran capaços de dir-nos si tenen dificultat en veure.

Quants nens arribats a la nostra consulta, després de preguntar-los si veuen els números borrosos o desdoblats en llegir, ens han dit que sí. I la pregunta immediata dels pares sempre és, per què no ens ho havies dit? La resposta del nen sempre és la mateixa: "jo creia que els altres nens els veien com jo".

A causa d'això, és important que els pares o persones que estiguin més temps amb el nen, observin el seu comportament i si detecten qualsevol cosa inusual consultin el seu optomerista o especialista de la visió.

 

A continuació citem els símptomes més freqüents que pot presentar un nen amb problemes visuals, i que pares i professors, poden detectar amb facilitat.

    
• Mirar la televisió massa a prop i amb els ulls mig tancats o forçant-los.
    
• Escriure o llegir amb el llibre enganxat als ulls.
    
• Escriure amb el cap inclinat, girant molt el paper o tapant o fent l'ullet.
    
• Mal de cap localitzat al voltant dels ulls, i sempre després d'haver estat treballant en tasques de prop o ordinador.
    
• El nen es frega molt els ulls o els té vermells.
    
• Desviar un ull.
    
• Visió borrosa o doble. Important preguntar si veu bé la pissarra a la mateixa distància que els altres nens.
    
• El nen està més còmode si en mirar tanca un ull.
    
• La lectura és lenta, es salta línies, menja paraules o necessita ajuda del dit per poder llegir.

 

Si el seu fill presenta algun d'aquests símptomes, és molt aconsellable fer una revisió optomètrica per descartar que el seu fill té un problema visual.

 

Problemes al llegir.... quina és la causa?

Des que ens llevem al matí fins que ens en anem a dormir per la nit, els nostres ulls estan en continu moviment. Gràcies als muscles extraoculars podem dirigir els ulls cap a on volem mirar.

Els moviments oculars es divideixen en dos :

  • Seguiments - Quan mirem un objecte que està en moviment.
  • Sacàdics - Quan passem de mirar un objecte (A) a un altre (B).

En moltes de les activitats i treballs que realitzem durant el dia són necessaris un bon control dels moviments oculars. Per traçar una línia, per mesurar amb un metre, per llegir i per escriure, necessitem que els nostres ulls realitzin els moviments amb la màxima precisió possible.

Prenguem com a exemple el cas de la lectura: Mentre es llegeixen les diferents paraules d'una mateixa línia, els ulls realitzen un moviment de seguiment. Quan es passa d'una línia a una altre els ulls fan un salt sacàdic.

Si els ulls no realitzen uns bons seguiments, durant la lectura es repetiran i es saltaran paraules. Si els sacàdics no són precisos, s'equivocaran de línia o llegiran la mateixa. Tot això es tradueix en una lectura defectuosa, lenta i sense comprensió del que s'està llegint.


Per a solucionar molts dels problemes de lectura n'hi ha prou amb arreglar els moviments oculars per a que el nen llegeixi amb molta més fluïdesa.

 

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?